Ajatuksia joulunaikaan

23.12.2021

Enää yksi yö jouluun, kuten joulukalenteri sen meille kertoo. Mitä joulu merkitsee meille, monelle yhdessäoloa läheisten kanssa, mutta joulu voi myös olla yksinäinen ja erityisesti tänä vuonna.

Maailmassa villisti käyttäytyvä virus vaikuttaa varmasti monen jouluun ja joulun viettotapaan myös tänäkin vuonna. Uskallanko viettää joulua läheisteni kanssa yhdessä vai onko parempi rajata tapaamisia. Ajatus läheisestä viettämässä joulua yksin voi olla ahdistavaa, mutta tänä erikoisena aikana jokainen varmasti harkitsee, miten toimia turvallisesti. Onneksi on myös tarjolla mahdollisuuksia käyttää esimerkiksi erilaisia digitaalisia ratkaisuja ja toivon että jokainen löytäisi keinon välittää tunteen läheiselleen, että et ole yksin.

Joulunaika tuo minulle rauhaa, kiireettömyyttä, läsnäoloa ja pysähtymistä. Joulu on minulle tunne, pehmeä ja lämmin, josta haluan kuoria pois kaiken kiireen ja ahdistuksen. Meistä jokainen tuntee ja viettää joulua omalla tavallaan, ei ole oikeaa, eikä väärää.

Alan laskeutumaan omaan jouluuni pikkuhiljaa valkoista maisemaa katsellen. Toivon jokaiselle rauhaa ja iloa joulunaikaan!

Kaisa