Vanhustenpäivä ja Vanhustenviikko

7.10.2018

Sunnuntaina 7.10.2018 vietämme valtakunnallista vanhustenpäivää, josta seuraava viikko on nimetty Vanhustenviikoksi.

 

Ensimmäinen valtakunnallinen vanhusten teemapäivä on järjestetty 19.9.1954. Päivän pääjuhla pidettiin tuolloin Helsingin kaupungin vanhainkodissa Oulunkylässä.Viisi vuotta myöhemmin Vanhustyön keskusliitto päätti järjestää pääjuhlan eri paikkakunnilla yhteistyössä paikallisten jäsenjärjestöjensä kanssa.Vuonna 1967 vanhustenpäivä vakiintui vietettäväksi lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Vanhustenpäivä lienee maamme vanhimpia teemapäiviä.

 

Tänä vuonna vanhustenviikon teemaksi on valikoitunut Iloa toimeliaisuudesta. Kumpikin sana on tärkeä. Haluamme korostaa sitä, että vanhuus on iloinen asia. Voimme kaikki olla iloisia siitä, että elinikä on pidentynyt. Yhä useampi voi olla iloinen siitä, että lisääntyneet elinvuodet ovat entistä elinvoimaisempia, kirjoittaa Markku Lehto Vanhustenviikon teemalehdessä.

Vanhustenviikon aikana järjestetään eri puolilla Suomea aktiivisesti juhlia ja monipuolisia tapahtumia, jotka ovat muotoutuneet perinteeksi. Teemaviikon kampanjalla Vanhustyön keskusliitto haluaa kiinnittää huomiota ikääntymiseen, iäkkäisiin ihmisiin ja heidän asemaansa yhteiskunnassa

Vanhustyön keskusliitto järjestää Vanhustenpäivän valtakunnallisen pääjuhlan ikääntyneille ihmisille ja heidän läheisilleen 7.10.2018 Kuopiossa yhteistyössä Kuopion kaupungin, vanhusneuvoston ja paikallisten toimijoiden kanssa. Juhlapäivän vietto alkaa Vanhustenpäivän Juhlamessulla Kuopion tuomiokirkossa klo 10. Pääjuhlaa vietetään Kaupunginteatterissa, jossa kahvitarjoilu alkaa klo 11.30. Varsinainen pääjuhla alkaa klo 13. Juhla kestää n. 1 t 30 min. Juhla on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää paikkalippua. Paikkalippuja jaetaan ennakkoon  Kuopio Infossa ja paikallisten eläkeläisjärjestöjen toimesta.

 

Vanhuspalvelut.com toivottaa kaikille oikein toimeliasta ja iloista Vanhustenpäivää ja Vanhustenviikkoa!