Vie vanhus ulos – Elämyksiä luonnosta

9.9.2019

Upeaa syyskuista viikon alkua! Huomenna, tiistaina 10.9.2019 alkaa Ikäinstituutin Vie vanhus ulos-kampanja. Kuukauden ajan haasteena on ulkoilla yhdessä vanhusten kanssa. Ulkoilut on mahdollista kirjata Ikäinstituutin Vie vanhus ulos sivustolle kertomalla mitä teitte ja jakamalla ulkoilutarinoita sosiaalisessa mediassa #vievanhusulos.

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjalla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti. Ulkoilu ja liikkuminen tuo hyvinvointia jokaisen ihmisen elämään ja kuinka paljon onkaan vanhuksia, jotka eivät pääse ulos halutessaan. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka halua tehdä hyvää. Ikäinstituutti haastaa vapaaehtoisia, järjestötoimijoita, opiskelijoita, hoitotyön ammattilaisia sekä läheisiä ja naapureita iäkkäiden ulkoiluystäviksi. Osallistua voi yksin tai yhdessä, vaikka työporukalla. Lisäksi monissa kunnissa järjestetään kaikille avoimia ulkoilutapahtumia kampanjan aikana. Ikäinstituutin sivuilta löytyy paljon vinkkejä ja ideoita ulkoiluun

Kampanja huipentuu Valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään 10.10.2019, jota vietetään vuosittain vanhustenviikolla.

Viime vuonna kuukauden aikana kirjattiin 27 958 ulkoilukertaa 133 eri paikkakunnalla. Haastankin nyt jokaisen etsimään itselleen ulkoilukaverin ja nauttimaan aurinkoisesta syksystä ja raikkaasta ilmasta! Eiköhän pistetä ulkoilukerrat kasvamaan viime vuodesta… Ulkoilu ja elämykset luonnosta kuuluvat kaikille!