Vie vanhus ulos 2020 – Ulkoilun ilo kuuluu kaikille!

9.9.2020

Syksy on alkanut, näin sen varmaan voisi sanoa, kun syyskuu on käynnistynyt. Mitä kuuluu? Poikkeuksellinen kevät ja kesä takana ja mitä syksy tuokaan vielä tullessaan. Haasteita ja muutoksia varmasti tuonut ihan kaikille arkeen sekä työelämään, sekä yrittäjille, että palveluiden käyttäjille. Riskiryhmien kanssa työskennellessä rajoitukset tuoneet uusia haasteita palveluiden toteuttamiselle ja monet yritykset ovat joutuneet miettimään uusia keinoja miten saada palvelut tuotettua turvallisesti niitä tarvitseville. Rajoitusten noudattaminen on varmasti lisännyt luovuutta ja mielikuvitusta palveluiden toteuttamisessa ja uusia taitoja on tullut opeteltua.

Ikäihmisten tapaamisia on edelleen rajoitettu, ainakin osittain, ja ulkoilua suositellaan hyväksi tapaamismuodoksi. Tänään 9.9.2020 on alkanut vuosittainen Ikäinstituutin vie vanhus ulos-kampanja. Kampanja on voimassa 9.9.-9.10.2020 ja huipentuu iäkkäiden ulkoilupäivään vanhustenviikolla, torstaina 8.10.2020.

Kampanjan teemana on tänä vuonna edistää turvallista ulkoilua yhdessä ikäihmisten kanssa, myös heidän jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää. Vuosittaiseen kampanjaan kuuluu keskeisesti valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä vanhustenviikon torstaina. Vinkkejä ulkoiluun ja lisää tietoa löytyy ikäinstituutin sivuilta

Viime vuonna kuukauden aikana kirjattiin 33 3100 ulkoilukertaa 146 eri paikkakunnalla.Tänä vuonna on tarkoituksena kertoa päivän ulkoiluista ja liittää tarinoita ja kuvia vie vanhus ulos-sivustolle, ulkoilukertoja ei lasketa edellisten vuosien tapaan.

Me vanhuspalvelujen väki haastamme nyt jokaisen etsimään itselleen ulkoilukaverin ja nauttimaan aurinkoisesta syksystä ja raikkaasta ilmasta!  Ulkoilun ilo kuuluu kaikille!